OKÉ-klas

De OKÉ-klas staat voor Ouder-Kind-Educatie. Dit is een klas in Bodegraven waar kinderen uit groep 6, 7 of 8 na schooltijd komen. We leren ze te leren, met vaardigheden als plannen, organiseren, informatie zoeken en presenteren. De kinderen oefenen ook met begrijpend lezen en het vergroten van hun woordenschat. We dragen bij aan hun algemene ontwikkeling, sociale weerbaarheid en verbreding van hun horizon. Dat doen we door het organiseren van gastlessen, aanvullende workshops en educatieve excursies naar musea en andere plekken waar deze kinderen niet vaak komen.

Ouderbetrokkenheid is een belangrijk speerpunt van de OKÉ-klas. We organiseren ouderbijeenkomsten en laten ze zien hoe ze zelf hun kind kunnen steunen. Ook geven we ze informatie over de ontwikkeling van hun kinderen.

Voor kinderen die wat extra’s nodig hebben willen wij het verschil maken. Ons voornaamste doel is het vergroten van het zelfvertrouwen van kinderen. Door ze positief te benaderen en ze te stimuleren zien we dat ze opbloeien en grotere stappen maken op weg naar zelfstandigheid. Dat voorkomt schooluitval en andere problemen op latere leeftijd.

Wil jij deze kinderen helpen?

Voor elk schooljaar hebben we begeleiders nodig. We starten in september en gaan door tot de zomervakantie.

Wij bieden je een leuke werkplek in een gezellig team, een goede training en begeleiding en een onkostenvergoeding. We vragen een Verklaring Omtrent Gedrag aan. Als dit je aanspreekt, stuur dan een mailtje naar oke-klas@bousa.nl en onze assistent-coördinator, Agnes van der Kraan-Brandtzaeg, neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Het team van de OKÉ-klas bestaat uit projectleider Touria Drif, assistent-projectleider Najlae Moussane en assistent-coördinator Agnes van der Kraan.