Brugklasmaatjes

Bureau Bousa biedt leerlingen in groep 8 van de basisschool en hun ouders begeleiding bij de overstap naar het voortgezet onderwijs. Het traject start aan het einde van groep 8 en eindigt in december als de leerling in de 2e klas van het voortgezet onderwijs zit.

Leerlingen, die voor het maatjesprogramma in aanmerking komen krijgen een vrijwilliger die, als mentor, ongeveer anderhalf uur per week de leerling thuis helpt met het plannen van huiswerk, leervaardigheden en andere schoolzaken. De leerling heeft met dit steuntje in de rug meer kans op een goede schoolloopbaan.

We ondersteunen leerlingen ook door een huiswerkbegeleidingsklas aan te bieden op woensdagmiddag van 16:30 tot 18 uur in het ‘Huis van Alles’, Vromade 1 in Bodegraven.

Aanmelden van een leerling?

De basisscholen en andere organisaties dragen leerlingen voor. Indien een leerling in aanmerking zou moeten komen voor deelname, neem dan contact op met Agnes Brandtzaeg, coördinator Brugklasmaatjes. Zie onderstaande contactgegevens.

Aanmelden als mentor?

Neem dan contact op met Agnes Brandtzaeg, coördinator Brugklasmaatjes, op telefoon 06 1708 8202 of via email brugklasmaatjes@bousa.nl .