Oprichters

Bureau Bousa is opgericht door Wieneke Icke en Touria Drif, met als stichtingsdatum 3 juni 2013.

We zagen te veel kinderen die thuis onvoldoende gezien en gestimuleerd werden. In grote steden kenden we zóveel inspirerende projecten om ze te helpen. Waarom niet in onze eigen gemeente? Daarom hebben we samen de stichting Bousa opgericht. Wij zijn die éne betrokken volwassene die voor een kwetsbaar kind het verschil kan maken. In kwetsbare of onrustige gezinssituaties bieden onze vrijwilligers momenten van rust, liefdevolle aandacht en stimulans. Bousa betekent ‘kus’ in het Arabisch en staat voor het gevoel van waaruit wij werken: liefde voor kwetsbare kinderen.

Foto oprichters

Touria Drif: “Wat ons aan het hart gaat is dat we veel kinderen zien die door gebrek aan positieve aandacht en moeilijke omstandigheden thuis weinig zelfvertrouwen hebben. Het is geweldig om een kind te zien stralen als wij zeggen “je kunt het!” of “goed gedaan!”. Daarom zijn we blij dat we zoveel vrijwilligers hebben die met liefdevolle aandacht deze kinderen willen begeleiden. Het is zo fijn om te zien hoe deze kinderen opbloeien dankzij de inzet van onze vrijwilligers.”

Wieneke Icke: “Samen met andere partners in het sociale domein zetten we ons in om gelijke kansen voor kinderen te creëren. Het versterken van ouders is daarbij essentieel. Eigenlijk zou je al je vormen van partnerschap moeten richten op het verbeteren van de relatie tussen ouders en kinderen. Daarmee draag je het meest bij aan de verbetering thuis.”

LinkedIn

Tref Wieneke Icke en Touria Drif op LinkedIn.